VAD ÄR HAPKIDO?

Hapkido Kampsport Karate SjälvförsvarSkellefteå

Hapkidon är precis som Karate en kampsport som kan användas som självförsvar. Men till skillnad från Karate så har Hapkidon sitt ursprung i Korea istället och betyder sättet att koordinera din kraft. I sporten blandar vi sparkar, slag, grepp, kast och ledlåsningar i roliga och effektiva kombinationer. Träningen är varierad och på högre nivåer finns chans att träna med stav, promenadkäpp, svärd eller andra traditionella vapen.

Hapkido är också mer än bara kampsport och självförsvar. Utveckling av inre kraft är en grundläggande del av träningen – och med hjälp av hälsofrämjande övningar utvecklar vi känslomässig stabilitet, lugn och förtroende.

Någonting som utmärker kampsporter som hapkido och karate är dess förmåga att locka alla, gammal som ung och oavsett fysiska förmågor. Soo Shim High Performance Center finns i lätt tillgängliga lokaler i Skellefteå. Bläddra ner och finn din ålderskategori, så hoppas vi få höra från dig snart!

Hapkido - Kampsport - Karate - Självförsvar - Skellefteå
Hapkido - Kampsport - Karate - Självförsvar - Skellefteå

För alla åldrar

Är du mellan 9-13 år?

För dig mellan 9-13 år erbjuder Hapkido fartfyllda träningar där bland annat koordinationsförmågan, koncentrationen och stabiliteten förbättras samtidigt som du har riktigt kul. Träningarna inriktas till stor del mot tävling och har ett genomgående tänk med konkreta mål som uppnås genom lekfulla metoder. Kropps- och rumsuppfattning, grovmotoriska färdigheter och samarbete i grupp inkluderas i träningen. Samtidigt som stor vikt läggs vid koncentration, disciplin och gott uppförande inkluderar träningen också mycket skratt och lek.

Är du 14 år eller äldre?

Hapkido är träningsformen där du precis som i karate får utmana dig själv, både mentalt och fysiskt, med förbättrad koordination, flexibilitet, styrka, uthållighet och självförtroende som resultat. Soo Shim kan erbjuda dig högsta kvalité på tävlingsinriktad träning såväl som på motionsträning för glädje, ökat välbefinnande och personlig utveckling.

För dig som kanske är lite äldre eller som inte har några tävlingsambitioner är hapkido en rolig träningsform som ger dig förbättrad stabilitet, styrka, balans, koordination, flexibilitet och uthållighet. Tack vare träning i grupp med duktiga och erfarna tränare är stämningen på topp under passen samtidigt som du kan utgå från dig själv och dina egna förutsättningar. Kroppsliga besvär, skador, övervikt eller liknande är inget hinder för att träna hapkido.

World Kido Federation/Hanminjok Hapkido Association
Soo Shim är medlem i Hanminjok Hapkido Sweden samt World Kido Federation och har en nära relation till HQ i Korea och Grand Master Scott Seo och Grand Master In-Sun Seo.

World Kido Federation

Hanminjok Hapkido Sweden

Hapkido Karate