KLUBBINFO

Soo Shim utgörs av ett samarbete mellan föreningar i 6 st städer. I nuläget finns Soo Shim i Älvsbyn, Piteå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik och Härnösand.

Soo Shim Taekwondo och Hapkidoklubb i Skellefteå är en Sveriges och även Europas största och bästa tävlingsklubbar. Inriktningen ligger på WT (World Taekwondo) och den olympiska tävlingsgrenen. Föreningen tillhör Svenska Taekwondo Förbundet med dess grenförbund STU (Svenska Taekwondo Unionen).

Även vår Hapkidoverksamhet håller håller absolut världsklass där vi tillhör World Kido Federation.

Föreningens ledord är:

  • Utveckling
  • Kompetens
  • Engagemang
  • Gemenskap

Föreningen har mellan 600-700 aktiva medlemmar som tränar, de allra yngsta är fyra år och de äldsta närmare 70år. Alla dessa aktiva är sedan uppdelade på närmare 30st olika träningsgrupper baserat på ålder och bältesgrad. Det är också just dessa faktorer som styr träningarnas upplägg och mål men gemensamt är att alla vill ha riktigt rolig träning samtidigt som man utvecklas som Taekwondoutövare och därmed även som människa.

Soo Shim är en klubb som skördat många framgångar internationellt och har fram till och med år 2020 tagit över 250 internationella medaljer, 1 VM medalj, närmare 20st EM medaljer, 1 Ungdoms OS medalj, 5st Grand Prix medaljer samt haft en deltagare på London OS år 2012 och Rio OS 2016.

På svensk nivå har föreningen tagit över 100st bästa klubbpriser varav 10st av dessa på Svenska Mästerskapen.

Målen för Soo Shim är dock inte nådda här. Vi har ambitioner att fortsätta utvecklas, både som en bred förening, men även inom elitverksamheten.